Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Den 1 oktober är sista dag att söka till Svenska Handbollförbundets nätverksträff med fokus på utbildning inom fysisk träning. Primärt riktar sig nätverksträffen till dig som är tränare eller gymnasielärare med intresse eller ansvar för den fysiska träningen. Utbildningen fokuserar på träning för ungdom och elit (>16år), men vi välkomnar även ledare för yngre åldrar.

läs mer och anmäl dig här

TRÄNARUTBILDNINGAR

Tränarutbildning 1, TU1, riktar sig till dig som tränar barn i åldrarna 6-10 år. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.

Läs mer

Tränarutbilning 2 och 3, TU2 och TU3, riktar sig till dig som tränar barn och ungdomar i åldrarna 10-14 år.

Läs mer

Tränarutbildning 4 och 5, TU4 och TU5, riktar sig till dig som tränar ungdomar 13-16 år och/eller seniorer.

Läs mer

Tränarutbildning 6, TU6, riktar sig till dig som vill fortsätta din karriär som handbollstränare och som vill träna seniorer och elitlag.

Läs mer

MasterCoach, handbollens högsta utbildning initierad av EHF. För dig som vill arbeta i internationell toppklubb eller som förbundskapten för ett landslag.

Läs mer

Målvaktstränarutbildningar, som arrangeras av SDF och SHF, riktar sig till dig som vill träna målvakter - från tidig ålder till yttersta världsklass.

Läs mer

NYHETER I URVAL

NYHETER FRÅN VÅRA SDF

TIPS TILL LEDARE

Med Säker på nätet! vill Rädda Barnen skapa samtal mellan barn och deras viktiga vuxna. Både för att barnen själva ska känna sig säkra på vilka deras rättigheter är och för att de ska känna sig trygga att gå till en vuxen om något händer. För det är alltid vuxnas ansvar att se till att barnen är trygga.

På raddabarnen.se kan du läsa mer. Länk till annan webbplats.

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning för barn- och ungdomsledare. Utbildningen har tagits fram av Folkhälsomyndigheten på uppdrag av regeringen och är tänkt att hjälpa ledare att upptäcka och möta unga som mår psykiskt dåligt.

Till utbildningen. Länk till annan webbplats.

Mottagningen Elitidrott och hälsa hjälper både elitidrottare och elitidrottsledare att må bättre. Webbplatsen vänder sig till dig som är över 18 år och som idrottar, eller leder andra, på elitnivå.

Till elitidrottsmottagningen.se. Länk till annan webbplats.

Till Bris stödlinje för ledare kan du som är engagerad eller anställd inom idrotten ringa för att prata om oro kring ett barn i din förening. Samtalet kan handla om allt från allvarliga situationer till mer vardagliga dilemman.

På bris.se kan du läsa mer. Länk till annan webbplats.

Du som är handbollsledare eller -tränare är en del av svensk handboll. Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar breddverksamhet för barn och både elit- och breddverksamhet för ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi handboll för alla.


Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, andra ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik. Motståndare hälsar på varandra innan matchstart och respekterar varandra under match. Du som är ledare har ett stort ansvar att föregå med gott exempel.


På de här sidorna hittar du som vill bli handbollstränare information om hur du kommer igång med din utbildning. Du som redan är tränare/ledare hittar information som vi tycker är viktig att du känner till, exempelvis information om hur du vidareutbildar dig. Du hittar även tips på utbildningar och litteratur inom områden som skadeförebyggande träning, kost och träning för spelare med funktionsvariationer. Du hittar information om trygg idrott, information från BRIS stödlinje för ledare samt medicinska råd.