Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

#Schysstmatch - för en bättre matchmiljö

Handbollförbundet Syd har beslutat att vi gemensamt inom handbollsfamiljen skall jobba med matchmiljön under samlingsnamnet #schysstmatch.

Vi är extremt måna om att på olika sätt jobba med matchmiljön så att den är positiv och utvecklande. Vi behöver ständig jobbba för att se till att spelarnas, ledarnas, domarnas och publikens upplevelse blir så bra som möjligt och präglas handbollens värdegrund som bygger på Fair play och gemenskap. Handboll är en fest och alla bjudna!

Kampanjen #schysstmatch är ett samlingsbegrepp för olika insatser som strävar efter att vi skall få en riktigt bra matchmiljö i våra hallar.

Syfte

Syftet med kampanjen är att utveckla och bygga en långsiktig kultur av Fair play där handbollen ses som ett föredöme inom idrotten och därmed blir en attraktivare sport.

Vision

Handbollens Värdegrund bygger på barnkonventionen, RFs inriktningsdokument "Idrotten Vill" och "SHFs Barn- ungdomspolicy". I grunden handlar det om att ge barn och unga en fin upplevelse i samband med matcherna.

Vi ser framför oss en långsiktig vision som innebär att alla som går in i en idrottshall har fått utbildning och kompetenspåfyllnad på olika sätt. Oavsett om du är spelare, domare, ledare, funktionär eller publik så har du fått en introduktion i Handbollens värdegrund och tips på hur du kan bidra till att det blir en fin miljö. Det är det vi kallar en #Schysstmatch.

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2023-09-22

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!