Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Amo tog hem bronsmatchen mot Önnered

Småländska Amo HK är bronsmedaljörer i herrarnas upplaga av ATG Svenska cupen säsongen 2023-2024. Slutresultatet i mötet med Önnereds HK skrevs till 36–27 (18–15).

Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån. Bild: Bronsmedaljörerna Amo HK.

Med hjälp av en storspelandes Nikola Matovic mellan stolparna kunde Amo komfortabelt besegra Önnereds HK i bronsmatchen i ATG Svenska cupen. Amos målvakt radade upp viktiga räddningar i andra halvlek och vann målvaktsmatchen med tämligen stor marginal.

En annan av Amos härförare var högernian Gzim Salihi som gjorde hela sju mål i matchen. Bäst målskytt i Alstermo-laget blev dock högersexan Samuel Lindberg som bjöd på en hel del spektakulära strutar.

Under den andra halvleken såg Önnered mer och mer trötta ut. Kraften hos göteborgarna försvann i takt med att Amo distanserade sig från ÖHK i målprotokollet. I ÖHK-kassen gjorde Arvid Skoog vad han kunde, men sett över hela banan var Amo betydligt mer stabila.

Amo HK – Önnereds HK 36–27 (18–15)

Målskyttar, Amo: Samuel Lindberg 8, Gzim Salihi 7, Lynx Beverskog 6, Erik Östling 5, Jonas Jensen 3, Arnar Birkir Halfdansson 3, Anders Forsell Schefvert 2, Vasko Sevaljevic, Felix Tyberg.

Målskyttar, Önnered: Hugo Forsberg 5, Pontus Zetterman 4, Pelle Segertoft 4, Måns Fredriksson 3, Marcus Norrbrink 3, Andreas Berg 3, Andreas Nielsen 2, Filip Melin, William Bengtsson, Anton Blickhammar.

Publicerad: 2024-03-10

Senast uppdaterad: 2024-03-10

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!