Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Para

Det finns tre olika aktivitetsklasser inom parahandboll:

Boll- och lekskola
Öppen för alla med olika funktionsnedsättningar. I boll- och lekskolans aktiviteter ska bollen vara med som ett redskap. Bollen kan vara liten som stor, mjuk som hård, allt för att tillgodose allas förmåga att delta utifrån sin respektive funktionsnedsättning.

Parahandboll
Riktar sig till stor del till personer med någon form av intellektuell funktionsnedsättning. Nedsättningen ska vara av sådan art att du kan delta i stå-, gå- och springövningar utan hjälpmedel.

Tävlingsbestämmelser för parahandboll >> Pdf, 182.7 kB.

Rullstolshandboll
Riktar sig till dig som, i din vardag, är beroende av din rullstol eller utifrån din funktionsnedsättning eller förvärvad skada är beroende av att sitta i en rullstol för att kunna delta och spela handboll. Rullstolshandboll är världens snabbast växande rullstolssport.

Handbollsföreningar i vårt distriktet som bedriver verksamhet med parahandboll är:

IK Sävehof >>
Önnereds HK >>
Länk till annan webbplats.
GF Kroppskultur >>
Länk till annan webbplats.
HK Aranäs >>
Torslanda HK >>
Skövde United >>
Forshaga HK >>
Alingsås HK >>
IF Hallby >>
Kungälvs HK >>

Just nu bedrivs tävlingsverksamhet för parahandboll runt om i Sverige på ordinarie handbollscuper fördelat under hela året.

Är du intresserad av att komma i kontakt med en förening som utövare eller är parahandboll något din förening vill vara en del av? Välkommen att höra av dig med alla frågor och funderingar till peter.svensson@handboll.rf.se

Publicerad: 2022-11-16

Senast uppdaterad: 2023-05-11

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!