Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Pride

Gå tillsammans med den övriga idrottsrörelsen i Prideparader över landet - tillsammans är vi starka.

Här hittar du en kalender över prideparader som arrangeras i Sverige under året. Länk till annan webbplats.

Följande information är hämtad från rf.se Länk till annan webbplats..

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI-aktiviteter över hela landet visar vi att idrottsrörelsen tar ansvar för och menar allvar med att vara trygg och inkluderande och erbjuda bra idrott. Idrott som välkomnar och är öppen för alla.


Den 3 augusti är det åter dags för Riksidrottsförbundet tillsammans med RF-SISU Stockholm och övriga idrottsrörelsen att bekänna färg. Tillsammans är vi starka, syns vi, sprider energi och sätter Prideparaden i verklig idrotts-rörelse. Förbund och föreningar bjuds in att gå tillsammans med RF och RF-SISU i Prideparaden i Stockholm den 3 augusti och tillsammans med RF-SISU Västra Götaland i Prideparaden i Göteborg den 15 juni. Läs mer om West Pride 2024. Länk till annan webbplats.

Det är också du och ditt förening som avgör hur ni vill visa upp er. Av erfarenhet vet vi att det är extra publikfriande och peppande att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor, banderoller och så vidare.

RF kommer tillsammans med RF-SISU Stockholm att ha lastbil med ljudanläggning i paraden den 3 augusti. Alla som går tillsammans med idrottsrörelsen får regnbågsfärgade armbindlar.

Kontaktperson för er som förening/klubb/lag är Mats Lennerthson mats.lennerthson(at)rfsisu.se som jobbar på RF-SISU Stockholm.

Om du som enskild person vill gå med idrottsrörelsen är det bara till att ansluta direkt på plats den 3 augusti. Välkommen.

Fakta om Prideparaden 2024

  • Årets tema för Stockholms Prideparad är Starkare tillsammans. Något som passar utmärkt för oss som säger att Idrottsrörelsen gör Sverige starkare.
  • Officiell start för paraden 13:00. Det är då du senast ska vara på plats vid RF:s startnummer i fållan.
  • RF:s startnummer. Det får vi besked om veckan innan paraden den 3 augusti. Du hittar startnumret här på rf.se och i vårt evenemang på FB.
  • Startplatsen kommer att vara någonstans längs med Norr Mälarstrand, mellan Rålis och Stadshuset.
  • Ta med något att dricka och äta. Vi brukar vara framme vid Östermalms IP runt 16:00 – 16:30.
  • I vår (RF:s/idrottsrörelsens) sektion har vi lastbil med musik och egen DJ.

Publicerad: 2024-06-11

Senast uppdaterad: 2024-06-11

Författare: Svenska Handbollförbundet

Intressant? Dela gärna!