Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Alfta GIF Handboll deltar för första gången på SM i beachhandboll

Alfta GIF Handboll startade upp beachhandboll under pandemin för att kunna hålla igång verksamheten och att få behålla spelarna. Nu är de anmälda till sitt första SM i beachhandboll.

Varför vill ni vara med i SM i beachhandboll?

För oss i Alfta GIF är beachhandboll centralt och ”stort” i vår lilla förening. Det kommer sig av att vi medvetet satsade på beachhandboll under pandemin och att vi behövde ha verksamhet för att få behålla spelarna/ungdomarna. Vår lagledare i damlaget – Anders Eriksson – är en lokal entreprenör och han har byggt två fullstora beachhandbollsplaner samt två minibeachplaner på en industritomt. När föreningen sedan fick chansen att ha regionläger och vi själva dessutom har arrangerat Beach-camps så har beachhandbollen blivit en central del av föreningen. Mot den bakgrunden är det lite av en självklarhet för oss att spela SM i bechhandboll, inte minst med tanke på att vi har spelare som det har gått bra för individuellt,

Vad är det för gäng som kommer åka till Trollhättan?

Det är uteslutande spelare från vår egna förening, inga inlånade eller värvade spelare. Vårt lag kommer att ha sin bas i vårt F06-lag men med några äldre spelare födda 02-03

Har ni varit med förut? Om ja, hur många gånger, var, hur gick det, erfarenheter från det?

Nej aldrig, detta blir första gången.

Hur kommer ni förbereda er inför SM?

Vi har inte alltid lika fina förutsättningar som lagen söder om Vänern, utan vi har en kortare förberedelsetid. Därför tränar vi just nu, sedan några veckor tillbaka 3 pass i veckan och vi kommer att fortsätta göra det fram till SM. Det är långt till närmsta motståndare men vi ska försöka hitta något lag att träningsspela mot innan SM men i övrigt är tiden ganska knapp.

Vad har ni för målsättning?

Vi förstår att det finns lag med betydligt mer rutin än vad vi själva har, men vi tänker att vi ska ha som mål att komma topp 4 och vi drömmer om medaljmatcher.

Vad ser ni mest framemot?

Att få spela mot de bästa i en ”riktig tävling”!

Berätta gärna lite om er förening?

Alfta GIF Handboll är en livaktig förening från en liten ort med bara 2000 invånare. Klubben har ungdomslag i princip varje åldersgrupp och beachhandbollen har blivit stor i föreningen. Seniorlaget (damlaget) spelar i division 2 men har också, vid två tillfällen de senaste 5 åren spelat i division 1.

Vi tackar Magnus Dehlin för intervjun och önskar er lycka till på SM!

SM i beachhandboll 2024 spelas den 15-16 juni i Trollhättan på Arena Älvhögsborg.

Anmälda lag

Damer

Herrar

Göteborg Beach Handball Club

Göteborg Beach Handball Club

Lunds beachhandball Club

Lunds beachhandball Club

KFUM Trollhättan Handboll

Beach Handball Club Stockholm

Alfta GIF HF

HK Drott Halmstad

Hammarby IF HF

KFUM Trollhättan

Lugi HF

HK Aranäs


Lugi HF


IFK Kristianstad


Kävlinge HK

Publicerad: 2024-06-11

Senast uppdaterad: 2024-06-11

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!