Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Möt Nils Lundqvist!

En glad kille från "Schlätta" som kom till Lund och nu jobbar med huvudansvar på spelarutbildningarna inom HF Syd!

Vad innefattar ditt jobb på HF Syd?
Mitt jobb innefattar spelautbildning inomhus samt beachhandboll, distriktlagsverksamheten, Sverigecupen samt rekrytering av instruktörer och distriktlagsledare.

När började du på HF Syd?
Oktober 2022 började jag jobba på HF Syd

Hur ser en vanlig dag ut?
Det beror helt och hållet på var i säsongen vi befinner oss i. I korta drag skulle man kunna säga att mellan jan-mars är förberedande inför spelarutbildningarna: boka hallar, rekrytera nya instruktörer, följa upp med gamla instruktörer. April – aug utförs dem flesta spelarutbildningarna inomhus samt beach. Sept – dec är fokus på distriktlagsverksamheten samt Sverige cupen.
På daglig basis är det mycket kontakt med föreningarna och våra instruktörer runt om i distriktet.

Handbollserfarenhet?
Jag är uppvuxen på ”västgötaslätten” och fick min handbollsuppfostran i HP Tibro. Spelade senare i IFK Skövde i de senare ungdomsåren. Gjorde några år som senior i HP Skövde för att sedan hoppa på ungdomstränarbanan i min moderklubb HP Tibro. Efter flytt ner till Skåne så har jag varit ungdomstränare i Lugi, Staffanstorp och Lödde Vikings.

Förväntningar inför kommande säsong?
Mina förväntningar på kommande säsong är många! Jag kommer bla jobba för att utveckla fysdelen kring spelarutbildningen ännu mera, få fler ledare komma till våra spelarutbildningar runt om i distriktet samt att vi kan få en ännu bättre schysstmatch-miljö runt om i våra hallar.

3 bästa sakerna med handboll?
Att svenskt föreningsliv är något av det finaste vi har! Den kraften som finns ute i föreningarna är enorm! Så mycket man får tillbaka genom att engagera sig i en förening är inte märbart i varken tid eller pengar.
Tävla – Att alla får tävla på sina villkor.

En komplex sport som ständigt är under utveckling.

Vill du komma i kontat med Nils så når du honom på: nils@handbollsyd.se

Publicerad: 2024-07-02

Senast uppdaterad: 2024-06-27

Författare: Peter Wadbro

Intressant? Dela gärna!