Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

Handboll NU webbinarium - Lär dig om Handbollens arbetskrav

Rensa kalendern – tisdagen den 19 september är det dags för webbinarium med Pontus Axell och Nanne Olsson om Handbollens arbetskrav!

Snart är det Handboll NU!
Mellan den 15 och 24 september visar vi tillsammans upp vår sport i stort som smått över hela landet. Handbollförbundet Syd arrangerar ett webbenerium tisdagen den 19 september med Pontus Axell, SHF träningsrådgivare ungdomslandslag, och Nanne Olsson, SHF fysansvarig.

Förståelsen för handbollens fysiska arbetskrav har på senare år utvecklats genom involveringen av avancerade matchanalyssystem som Kinexion, Catapult och WIMU. Med hjälp av dessa system ökar vår kunskap gällande rörelsemönster, belastning och potentiella skillnader vilket på sikt kommer att ge oss mer effektiva träningsprogram.

I denna föreläsning kommer du att i del 1 få en kortare sammanfattning hur systemen är uppbyggda samt en beskrivning av vad den insamlade datan talar om för dig som handbollstränare eller spelare.

I del 2 går vi igenom vad vi gör rent praktiskt med informationen och du kommer här att få ett antal förslag på hur du kan arbeta i din kontext. Oberoende om du verkar i en ungdom, elit eller bredd verksamhet.

När, var, hur?
Ta chansen att fördjupa dina kunskaper inom ämnet! Boka in den 19 september kl.12.00 - 13.00 eller kl. 20.00 - 21.00 i din kalender. Webbenariet är digitalt och kommer att äga rum via Microsoft Teams.
Här kan du anmäla dig. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur deltar du, din förening eller ditt lag under Handboll NU?
Arrangerar ni handbollens dag den 16 september, öppna träningar, prova-på-verksamhet eller något helt annat? Gå in på Handboll NU Länk till annan webbplats. och få inspiration, tips och ideér på vad din förening kan göra - och dela med dig till oss om vad din förening ska göra. Tagga @handbollnu Länk till annan webbplats.och @handbollsyd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i era sociala medier så hjälper vi er att sprida era aktiviteter!

Publicerad: 2023-09-12

Senast uppdaterad: 2023-09-12

Författare: Camilla Rohlén

Intressant? Dela gärna!